Teadustöö ja juhendamine

Magistrikraadi sain Berliini Humboldti Ülikoolist ja doktorantuuri tegin Max Plancki Aju-uuringute instituudis. Hetkel töötan Raul Vicente töögrupis Tartu Ülikooli Arvutiteaduse instituudis ja Tallinnas Talis Bachmanni laboris. Juhendan töid kõikidel õppetasemetel.

Minu peamine töö hetkel käib kolmel teemal: tehisintellekt, teiste mõistuse mõistmine ja virtuaalreaalsus.

Minu teadustöö põhiteemaks on traditsiooniliselt olnud teadvuse uurimine. Täpsemalt olen üritanud ja proovin edaspidigi täpsemalt leida teadvuse neurobioloogilisi aluseid. Selleks kasutame nii visuaalse taju katseid kui ka unekatseid – uurime, kuidas erinevad katsekorrad, kus stiimulid teadvustati, nendest katsekordadest, kus seda ei tehtud; uurime, kuidas teadvusseisund erineb teadvuseta uneseisundist; hiljutistes katsetes oleme uurinud ka unenägude neurobioloogilisi korrelaate.

Mind huvitab ka üldisemalt, kuidas aju töötab: missuguste printsiipide abil saame aju tööd kirjeldada? Kas ajus luuakse ennustav mudel maailmast, mis töötab igal murdsekundil? Praegusel hetkel uurin huviga ka mäluprotsesse. Mind huvitab üldiselt, kuidas mälusisud ajju salvestatud on ja kuidas eelnev kogemus mällutalletamist toetab (ja muudab).

Minu jaoks on oluline Eestis arendada virtuaalse reaalsuse abil aju ja taju uurimist – meil on olemas arvutuslik nutikus progremiseks, tehnilised oskused ja eksperimentaalpsühholoogiast tulevad vahvad küsimused.

Ülevaate avaldatud artiklitest ja nende mõjust leiab mu Google Scholari profiilist.

Kontakt: jaan punkt aru ät gmail.com

Juhendatud ja juhendamisel tegelased ehk inimesed, kes on must peagi targemad ja kellelt võib küsida minu ja mu töömeetodite kohta (Märkus: enamik töödest on juhendatud koos mõne minust kogenenuma teadlasega, paljud näiteks koos Talis Bachmanniga):

doktorantuur – Aqeel Labash, Madis Vasser.
magister – Anu Einberg, Mihkel Stamm, Madis Vasser, Kristjan-Julius Laak, Taavi Kivisik, Taavi Gilden, Aqeel Labash, Zura Isakadze, Kiur Lootus, Tiina Saar-Veelmaa
baka – Kristjan-Julius Laak (nii psühholoogias kui ka arvutiteaduses), Madis Vasser, Anu Einberg, Mihkel Stamm, Henri Ingelman, Taavi Kivisik, Marit Martin, Taivo Pungas, Taavi Gilden, Markus Kängsepp, Kälver Kilvits, Tõnis Sepp, Kristiina Pokk, Murad Magomedkerimov, Sander Kulu, Vladislav Stafinjak, Al William Tammsaar, Tõnis Koppel.

  1. Kommentaare veel pole.
  1. No trackbacks yet.

Lisa kommentaar